Tájékoztató a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által szervezett 2017. I. félévi közigazgatási szakvizsgára felkészítő tanfolyamok és vizsgák időpontjairól

A közigazgatási szakvizsgára történő jelentkezés a Probono rendszeren keresztül történik.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a központi államigazgatási szerveknél alkalmazott vizsgázó az NKE-nél, a többi közigazgatási szervnél alkalmazott vizsgázó, valamint a polgármester a közigazgatási szerv székhelye, illetőleg működési területe szerint illetékes szakvizsgaszervezőnél (az illetékes kormányhivatalnál) működő bizottság előtt tesz szakvizsgát. Az itt feltüntetett időpontok ezért csak a központi közigazgatásban foglalkoztatott köztisztviselők/kormánytisztviselők számára szervezett szakvizsgákra vonatkoznak.

A kormányhivataloknál szervezett vizsgák időpontjairól az illetékes hivatalok Jogi és Koordinációs Főosztályai nyújtanak tájékoztatást. A főosztályok elérhetőségeit a „Területi vizsgaszervezés”  menüpontban találják.


A közigazgatási szakvizsga esetében a 2017. I. félévi vizsgaidőszakok az alábbiak szerint alakulnak:


2017. januári pótvizsgaidőszak

Jelentkezési határidő: 2017. január 09.

2017. március-áprilisi vizsgaidőszak

Jelentkezési határidő: 2017. január 16.

2017. május-júniusi vizsgaidőszak

Jelentkezési határidő: 2017. március 13.


A meghatározott időintervallumok tájékoztató jellegűek, ezektől az NKE a jelentkezők számának alakulásától függően – a munkáltatók egyidejű tájékoztatása mellett – eltérhet!